Cool and young style from inteior design of a villa in Dubai

NAGA Architects had designed this private villa for the Sultan Mohammed Aqil Ali Hassan Al Zarooni and his family in 2011.
Located in Dubai, the project employs a cubist aesthetic and it is designed on an ordered system of rectangular planes and facets that create enough room for recessed balconies or some extruding areas to permit a better view of the surroundings while also extending the interior spaces. All the sides of the villa are surrounded by water features and swimming pools, either public or private ones, to maintain the interior temperature at a cool and pleasant temperature even if the house is in the desert climate.
The ground level uses articulated panels to increase the space and the segmented spaces have been turned into a large hall that acts as the main social space of the villa, appropriate for entertainment and gatherings. The first level hosts the private quarters and it gives access to an overhead walkway that offers a view of the ground floor spaces.

0 Response to "Cool and young style from inteior design of a villa in Dubai "

Post a Comment